HA FÖRETAGSGÅVAN TILL ERA ANSTÄLLDA KLAR PÅ 5 MINUTER!
Enkelt
Alltid uppskattade gåvor
Prisgaranti

Julklappar företag

Hur fungerar gåvokort?

1

Enkelt Val

Välj det gåvokort och förgåva som passar era tänkta mottagare

2

Smidig Utdelning

Vi levererar gåvokort och förgåvor till er som ni sedan delar ut till personal eller kunder

3

Snabb Hemleverans

Mottagaren väljer önskad Huvudgåva online som levereras direkt hem dem!

Prisgaranti*, vi håller Sveriges bästa priser!

*Hitta ni ett bättre pris matchar och sänker vi det priset.

Ett urval av produkter

Prisgaranti*, vi håller Sveriges bästa priser!

*Hitta ni ett bättre pris matchar och sänker vi det priset.

...

Julklappar företag

Är ni en inköpare eller arbetsgivare som funderar på att dela ut julklappar till personalen i år? Att dela ut julklappar till anställda är vanligt, av naturliga skäl. Man vill visa sin uppskattning till personalen och tacka för deras insats under året som gått.

Dessa företagsjulklappar kan presentera sig i många former. Ofta brukar det vara något med inredning eller en köksprodukt, men det kan även vara relaterat till ert företag. Om ni är en it-firma kan det vara en powerbank med er logotyp på, eller varför inte någon cool gadget? Det är alltid kul när man kan hitta en rolig och praktisk gåva med ett passande tema för sin egen bransch.

Gåvokort som julklapp till anställda

Ett utmärkt alternativ till att välja ut en konkret gåva är gåvokorten. Detta är ett relativt nytt fenomen, där varje person får ett kort med en unik kod som de sen använder för att beställa en julklapp utifrån ett färdigt gåvosortiment.

Detta är ett enkelt och smidigt sätt att fixa julklapparna till personalen. Julklappar till anställda kan vara lite bökigt annars, i synnerhet om ni vill ge bort personliga gåvor. Antingen beställer man gåvorna online, men då måste man kanske begära diskret leverans av något slag eller på annat sätt se till att personalen inte märker av företagets julgåvor.

Fördelen med gåvokort är framförallt att det sparar arbete när ni ska införskaffa julklappar till anställda. Genom att välja gåvokort delar ni på sätt och vis ut en väldigt personlig julklapp till varje person samtidigt som ni bara behöver dela ut några lätta kuvert. Detta eftersom alla mottagare sedan med kortet väljer sin egna unika gåva.

Klassiska julklappar till anställda

Klassiska köksgåvor som passar i de flesta hem är köksknivar, kastruller och grytor. Detta kanske kan ses som vardagliga företagsjulklappar, men hur ofta brukar man egentligen byta ut dessa produkter? Alldeles för sällan är sanningen, och tack vare er gåva kan dom äntligen byta ut den där 20 år gamla ugnsformen eller kniven.

Andra klassiska julklappstips när man är ute efter julklappar till anställda är en skärbräda, pepparkvarn, eller en designad godisskål åt allt julgodis. Alla dessa produkter finns att välja via Gåvokorten.

Många alternativ

Ifall ni är ute efter julgåvor som passar in mer i högtiden är en pläd/filt eller en glöggkanna utmärkta alternativ. Godis är en annan uppskattad gåva, något som både kan ges bort till varje anställd men även kan placeras i fikarummet!

Med eller utan er logotyp på sig, och så är det mycket lättare att väja ut något med tydligt jultema! Julgodis kan komma i formen av en klassiska julstrut, eller varför inte en bomullssäck fylld med godis som för tankarna till en traditionella julklappssäcken?

Som företagare är alternativen för julklappar till sina anställda många. Mer klassiska paket eller smidiga gåvokort, personliga gåvor eller en stor gåva som alla kan dela på? Vilket alternativ passar er bäst?

För stora organisationer är det en stor fördel att köpa in julklappar centralt i ett svep, eftersom det ofta blir mycket billigare jämfört med om varje avdelning eller butik ska köpa in individuella julklappar via detaljhandeln. Desto mer julklappar ni köper in, desto större blir mängdrabatten.

julklappar företag

 

 

Julklappar till anställda och kunder

För anställda är julgåvan väldigt viktig då det har blivit en symbol för att företag uppskattar ens insatser under året. Att köpa in julgåvor till sina anställda är relativt billigt för företaget men ger otroligt mycket för den anställde som känner en stor uppskattning.

Däremot är det viktigt att hitta en gåva som era anställda uppskattar. Det kan vara väldigt svårt att hitta en gåva som passar alla på företaget och det är väldigt tidskrävande och svårt att hitta personliga gåvor till alla.

Då är gåvokort en perfekt julklapp då alla själva väljer just den gåva som de uppskattar och vill ha. Du tar bort risken att någon blir besviken eller att er gåva endast blir en dammsamlare i garderoben.

Skatteregler julgåva kunder och anställda

Företag får ge en skattefri gåva om gåvans värde inte överstiger 500 kronor inklusive moms. Denna gåva får ges till julklapp. Gåvan får ej vara i rena pengar eller ett presentkort som kan bytas mot pengar. Gåvokort går utmärkt då dessa ej kan bytas mot pengar utan mot en valfri gåva.

Under coronapandemin fick företag tillfälligt ge gåvor till ett högre belopp skattefritt men under vanliga omständigheter är det 500 kr inklusive moms som gäller.

När det kommer till att ge gåvor till kunder är dessa vanligtvis inte avdragsgilla om det inte är en representationsgåva för ett mindre belopp eller en reklamgåva. Det är viktigt att tänka på att även om man ger en gåva som inte är avdragsgill så får inte värdet vara för högt då detta kan ses som en muta vilket är straffbelagt.

Ge till välgörenhet som julgåva

Om en anställd själv väljer att skänka sin julgåva till välgörenhet i stället för att få en gåva från er så ska denna summa skattas som lön. Om ni däremot ger ett gåvokort så kan varje anställd själva välja att skänka till välgörenhet genom gåvokortet utan att någon skatt på lön behöver betalas in.