HA FÖRETAGSGÅVAN TILL ERA ANSTÄLLDA KLAR PÅ 5 MINUTER!
Enkelt
Alltid uppskattade gåvor
Prisgaranti

FAQ

Frågor och svar

Hur fungerar Gåvokort?

Gåvokort är den perfekta produkten för er som ska inhandla julgåvor till er personal eller era kunder men har svårt att välja något som ni vet kommer passa alla. Dela ut gåvokortet och era mottagare väljer själva sedan ur ett större sortiment vad just de vill ha för gåva. Alla blir nöjda!

I de flesta Gåvokort vi säljer får man också med en förgåva som delas ut tillsammans med Gåvokorten. Så att man inte ”enbart” får ett kort vid utdelningstillfället. Förgåvan väljer ni som inköpare ur ett lite mindre urval av populära favoriter.


Steg för steg

  1. Välj Gåvokort och förgåva. Ange antal och leveransadress.
  2. Dela ut Gåvokort och förgåvor på er arbetsplats.
  3. Mottagarna väljer själv Gåva ur sortimentet som sedan skickas direkt hem till dem!

Processen behöver inte ta mer än 5 minuter! Behöver ni hjälp? Ring oss på 019-12 34 90.


Hur lång leveranstid är det av Gåvokorten och Förgåvorna till oss?

Leverans av Gåvokort och Förgåvor är 1-3 arbetsdagar. Under högsäsong kan det vara något längre. Behöver ni era Gåvokort innan ett specifikt datum? Ange det till er säljare så ordnar vi det.


Hur löser mottagarna in sina gåvokort?

När mottagaren fått sitt Gåvokort går de in på webbadressen som anges på kortet och skriver in den kod som också står där. Sedan kan de i lugn och ro välja Gåva ur ett stort sortiment och ange sin adress för att få Gåvan direkt hemskickad. Ingen avgift eller liknande tillkommer för mottagaren för hemleveransen.


Vad är det för leveranstid på Huvudgåvan?

Huvudgåvan levereras inom 14 arbetsdagar från och med beställning med Gåvokortet. Under högsäsong kan leveransen ibland vara något längre.


Skattereglerna kring Gåvokort

Gåvokort räknas in under Julgåvor till anställda och är skattefria om värdet inte överstiger 360 kr exklusive moms (450 kronor inklusive moms). I gåvans värde räknas inte transporter av gåvorna in. Därför faktureras dessa separat och uppdelat från Gåvokorten (men syns alltid tydligt på hemsidan så att ni har koll på kostnaderna). Inga dolda kostnader tillkommer.

Tillfällig skattefrihet för gåvor till anställda

Från och med den 1 juni 2020 till den 31 december 2020 gäller även en temporär skattefrihet för gåvor från arbetsgivaren upp till ett värde på 1 000 kr/anställd. Detta utöver den skattefria gåva som redan funnits, tex julgåvan. Gäller för gåvor som lämnas från 1 juni till och med 31 december 2020.

Om gåvan är värd mer än 1 000 kronor så beskattas endast den del som överstiger 1 000 kronor. Du som arbetsgivare får göra avdrag för utgiften för gåvorna som en personalkostnad.

Läs mer på Skatteverkets hemsida om Julklappar och andra gåvor till anställda.


FAQ för respektive Gåvokort

Om ni vill läsa mer om respektive Gåvokort vi erbjuder finner ni infon genom att klicka på nedan länkar:

Mannerströms
Joyful Giftcard
Mitt Gåvokort Sagaform


Villkor

Läs mer om våra villkor här.


Har ni frågor ni inte fått svar på?

Kontakta oss på 019-12 34 90 eller kontakt@gavokort.net