HA FÖRETAGSGÅVAN TILL ERA ANSTÄLLDA KLAR PÅ 5 MINUTER!
Enkelt
Alltid uppskattade gåvor
Prisgaranti

Gåvokort – gåvan mottagaren väljer själv

gåvan mottagaren väljer själv

Ett gåvokort är en gåva där mottagaren väljer gåva ur ett stort sortiment av produkter. Genom att alla väljer vad de vill ha och önskar sig så blir alla nöjda med sin gåva.

När man ska köpa in gåvor till anställda och väljer att köpa samma present till alla är risken stor att någon som inte gillar det de får. Det är då lätt att gåvan hamnar längst in i garderoben eller säljs vidare på köp o säljsidor.

Gåvokort är den perfekta gåvan då den uppskattas av alla då mottagaren själv väljer sin gåva. De flesta gåvokort har ett stort varierat sortiment av gåvor så det är enkelt för alla att hitta något de gillar.

En del gåvokort specialiserar sig inom ett visst område som exempelvis matlagning medan de flesta har gåvor ur många olika kategorier; från elektronik och träning till kökstillbehör och inredning.

Du kan köpa gåvokort till både anställda och kunder men det är olika regler när det kommer till belopp och skattefrihet.

Till både anställda och kunder

Företag kan ge gåvokort både till anställda och kunder. Företag ger ofta sina anställda en julgåva och ibland även en sommargåva.

Summan för en julgåva var 2021 500 kr (inklusive moms). Under åren 2020 och 2021 fanns även möjlighet att ge en coronagåva. Denna gåva räknar vi däremot inte att den kommer att finnas kvar under 2022.

När det gäller att ge gåvokort till kunder är reglerna inte lika rättfram och enkla som till anställda. Till kunder kan det bli avdragsgillt om man ger det som en representationsgåva med en summa under 300 kr (2021).

Hur mycket man skattefritt får ge i julgåva, sommargåva eller representationsgåva finns att läsa om på skatteverket . Där kan ni hitta aktuella regler och villkor.

Ge bort en gåva alla uppskattar

Att köpa in julklappar eller sommargåvor till sina anställda är inte helt lätt. Det kan vara både tidskrävande och svårt att hitta gåvor som alla kommer att uppskatta.

Turligt nog finns det gåvokort som låter varje mottagare välja sin egen gåva. På så sätt får varje mottagare något som de själva vill ha och kommer att använda och uppskatta.

Ett gåvokort fungerar på så sätt att du som inköpare väljer det gåvokort som passar er budget. Det finns gåvokort i alla olika prisklasser.

En del gåvokort kommer med en extra gåva som man ger med kortet medan med andra ger man endast själva gåvokortet. Mottagaren går sedan in på en speciell sida där de ur ett sortiment kan välja vilken gåva de vill ha.

Innan ni väljer ert gåvokort kan ni se vilket sortiment som finns som mottagaren kommer att kunna välja mellan.

På så sätt kan ni innan välja det gåvokort som har ett sortiment som passar er bäst. De flesta gåvokort har gåvor i flera olika kategorier att välja bland men några har valt att inrikta sig på ett speciellt område såsom matlagningen eller hållbarhet.

Dessa gåvokort har då ett lite mindre specialiserat sortiment. De gåvokort som har många olika kategorier har något för alla.

Vill ni ha ett unikt gåvokort?

Tänker ni att ett gåvokort kanske blir opersonligt och tråkigt? Då får ni tänka om. Det finns möjlighet att göra sitt gåvokort personligt.

Flera av gåvokorten går att sätta sin egen design eller logga på samt en hälsning till mottagaren. Det skiljer sig dock åt beroende på vilket kort ni väljer hur många ni minst måste beställa för att kunna lägga till er egen design och hälsning så läs igenom vad som gäller för ert önska de gåvokort innan ni beställer.

Kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar kring att göra era gåvokort personliga.